10 éves UNDorgrUND-szülinap az Amber Smith-szel, Gustave Tiger/Peleton utáni szett

A szokásos, mindig a hónap 2. keddjén zajló (most ápr. 8.), főleg gitáros indie/alternatív újdonságokat és klasszikusokat felvonultató zenepakolgató UNDorgrUND Klub-on kívül, az április tartogat még hozzánk köthető eseményeket, amire szeretnénk, ha sokan ejönnének.

gustaveplakátkicsi_1.jpg
2014. április 11-én pénteken Budapest egyik legizgalmasabb alternatív zenekara a Gustave Tiger látogat a szegedi Jazz Kocsmába, amelynek tagjai nemcsak számos más együttesben megfordultak már (Moog, Hammer Of Gods, Evil Men Have No Songs, 40 Days stb.), de ráadásul cimbóink is, így fasza lenne, ha sokan néznénk meg, mire képesek élőben, hiszen az eddig kijött Mitanni Mares EP elég meggyőző a maga zajos, punkos, freak folkos, sajátos világával. Utánuk az UNDorgrUND csapata pakolgat ideillő alternatív zenéket, illetve előttük a cseh Peleton izzítja a hangulatot. Kattints a plakátra!!!



amberUNDor.jpg2014. ápr. 25-én pénteken pedig 10 éves születésnapját ünnepli az UNDorgrUND csapat a Live Music Clubban! (kattints a plakátra!)

2004 őszén a legendás Piros Úszóházon táncolhatott először Szeged piciny alternatív közössége a klasszikusokra (pl. Pixies, Nirvana, dEUS, stb.) és vadiúj underground zenékre UNDorgrUND buli keretein belül, ezt a kettősséget azóta is megtartotta csapatunk (viorelPOP, hosszúpuska, TPZ, illetve már kevésbé aktívkodó alaptagjaink, Kabir Daddy és Marek). Közben „Szeged Tilos Rádiójában”, a Rádió Mi-ben 2005-ben elindult az UNDorgrUND alternatív zenei műsor is, amelyben rengeteg új zenét hallhattok a mai napig (egykor viorelPOP és Marek, ma utóbbi helyett hosszúpuska vezetésével).

Sok-sok UNDorgrUND szervezte bulin és koncerten vagyunk túl (Amber Smith, EZ Basic, The Trousers, Hangmás, Zombie Girfriend, Hó Márton és a Jégkorszak, stb...), számos meghívásnak eleget tettünk akár külföldi zenekarok mellett (pl. Obits), táncoltattunk Bajuszpartikon rendszeresen. MOST PEDIG ITT A LEHETŐSÉG, HOGY MEGÜNNEPELJÜK EZT AZ ÉVFORDULÓT, a rengeteg mókát és munkát indie, alternatív, new wave és ezekhez illő elektronikus zenékkel a Joy Divisiontől az Arctic Monkeysig, a Breederstől a Kasabianig, stb.! Ha valaha jól érezted magad bulijainkon, élvezettel hallgattad műsorunkat, kérünk, gyere el, hogy megmutassuk, nem halt ki Szegeden az alternatív közösség!

A szülinapos estén a helyszín, a Live Music Club jóvoltából ismét egy cimbizenekar lép fel velünk, a nemrég megújult Amber Smith, azaz a magyar indie színtér egyik legfontosabb zenekara olyan slágerekkel, mint a Hello Sun vagy a Select All/Delete All, de az újdonságok is felbukkannak majd bizonyosan.

Legutóbbi albumuk és Bandcamp oldaluk:


Legutóbbi, tavaly év végi klipjük: