Undorgrund-albumajánló: 2013. januári kedvencek

Újra elkezdődött az albumvadászat, lassan elkezdtek csordogálni a 2013-as albumok is, de mint az januári ajánlónkban lenni szokott, ilyenkor bepótolunk pár tavalyról maradt ajánlást is. A Girls egykori énekesének ásítós albumától az Esben And The Witch üdítő múltidézéséig, itt egy pár indie/alter album, amin átrágtuk magunkat ebben a hónapban. Katt a zenékért!

pop levi.jpg

Amiket ezért vagy azért muszáj volt meghallgatni, de erényeik ellenére sem igazán jöttek be végül:

I Am Kloot - Let It All In - 2013
Christopher Owens - Lysandre - 2013
Veronica Falls - Waiting For Something To Happen - 2013
Everything Everything - Arc - 2013
Eels - Wonderful, Glorious - 2013
New Order - Lost Sirens - 2013

Amiket tulajdonképpen kedveltünk:

Foxygen - We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic - 2013
Ducktails - The Flower Lane - 2013
Montevideo - Personal Space - 2012
MMOSS - Only Children - 2012

Amiket ajánlunk:

Beach Fossils - Clash The Truth - 2013
A Beach Fossils egy igazán szerethető zenekar, kedves, gitáros indie-számokkal, amik nagyon könnyen csúszhatnak tucatkategóriába. Talán egyesek szerint pontosan ez történt az új albumon, ám nekünk igazán kellemes perceket okozott, és tényleg akadnak megjegyezhető számok is.

Esben And The Witch - Wash The Sins Not Only The Face - 2013
Az Esben And The Witch előző, első albumát ugyan felkapta a szaksajtó, de mi, szimpátia ide vagy oda, még azért vártunk egy kicsit az elragadtatással. És az Esben nem is okozott csalódást az új anyaggal: jól sikerült, egységes, sötét hangulatú album éteri női énekkel, na, meg egy csipetnyi shoegaze-zel. Olyasmi, mint az előző, csak minden kicsit jobb.

Toro Y Moi - Anything In Return - 2013
Chaz Bundick túllépett a chillwave-en, és agyas, szórakoztató, összetéveszthetetlenül sajátos popzenévé gyúrta. Magabiztos, könnyed, fülbemászó.

Merchandise - Children Of Desire - 2012
Straight-edge punkok végre magukhoz veszik az italos üveget, és shogaze-be mártják Morissey-t. Hülyén hangzik, mi? Nem is értjük, miért vártunk ezzel mostanáig. Csak hagyd, hogy kibontakozzanak a számok, és működni fog.

Woollen Kits - Four Girls - 2012
Melbourne-i, bájos garázsrock jó kis "slágerekkel". Ha már Ausztrália: aki az Eddy Current Suppression Ringet szereti, ezt is fogja, bár itt a pszichedélia kisebb szerepet játszik, sajnos.

Sherock's Daughter - Hunter - 2012
Ha minden igaz, Ausztráliából indult ez a zenekar is, de jelenleg New Yorkban tevékenykednek. Jó ízléssel összerakott dalok, szépséges dallamok, elbűvölő női ének, úgyhogy csak hagyni kell magunkat, hogy szép lassan eluralkodjon rajtunk.

Pop Levi - Medicine - 2012
Pop Levi első, T. Rexet idéző albumát nagyon bírtuk, aztán a funkysabb másodikat nem annyira, a mostani meg egyszerű rockszámok gyűjteménye, na, persze ezt a rockot Pop Levi-sen kell érteni, és bár csalódás lehet, hogy túl könnyen és rengeteg klisével oldja meg az egészet, ebben rejlik ereje is: ez az album csupán szórakoztatni akar, és ezt a hatást többnyire el is éri.