Undorgrund-április: Krapulaxék, Durgas, Kampec, meg a szokásos

Ápr. 10. (kedd) - Undorgrund Klub. Az Undorgrund-csapat új és régi, főleg gitáros indie/alter zenékkel segíti elő a fogyasztást, dumálgatást, kikapcsolódást. Minden hónap 2. keddjén, este 8-tól, ingyenesen. Szeged, Jazz Kocsma.

Ápr. 17. (kedd) - Undorgrund Elektronik. Az Undorgrund lemezpörgető csapata mint minden hónap 3. keddjén, ezúttal is kedvenc, főleg elektronikus és ehhez közeli indie zenéiből válogat a szegedi Mono Kávézóban. Este 8-től, ingyenesen. Ülős-iszogatós program.

Ápr. 25. (szerda) - Krapulax és Bellepomme + Undorgrund.
Először Szegeden a Krapulax és Bellepomme duó - Poniklo Imre (amber smith) és Kőváry Zoltán (The Trousers) akusztikus estje! Saját dalok és szokatlan feldolgozások. Belépő 400 HUF. A koncert után az Undorgrund indie/alter zenékkel marasztal. Szeged, Jazz Kocsma.












 





Plusz előzetes: Május 4-én Sad Kolibries + A Párt koncert, utána Undorgrund buli a szegedi Club Noirban. A Sad Kolibries egy nagyon friss pesti zenekar, A Párt pedig egy különleges szegedi. Úgyhogy a következő bulinkon az újdonságokra, érdekességekre hajtunk rá, készüljetek fel!

Nem Undorgrund dj-zéssel járó, de tulajdonképpen Undorgrund-közeli szervezések még a szegedi Jazz kocsmában:

Ápr. 18. (szerda) - The Durgas

A Subtle Plague és Drastic Measure nevű két formáció a kilencvenes évek derekán rendszeresen feltűnt a 120 Minutes című kultikus tévéműsorban, ezen kívül egyenrangú turnépartnerei voltak a szépemlékű Jesus Lizardnak, valamint a Therapy?-nak is. A The Durgas a fent említett két formáció kvázi utódjaként jött létre, és viszi tovább örökségüket – némileg populárisabb formában. Szerzeményeiknek a kelet-európai és afrikai motívumok épp oly fontos alkotóelemei, mint a pop és a rock. A zenekar debütáló lemeze 2007-ben jelent meg Back To The Start címmel. Belépő: 400 Ft.



Ápr. 19. (csütörtök) - Kampec Dolores

A Kampec Dolores az elmúlt huszonhét évben sokféle albumot készített, nemegyszer elbizonytalanítva ezzel a régi rajongókat. A kezdeti alterockot (legerősebb dokumentuma az 1991-es Levitáció) a kilencvenes évek derekától egyre radikálisabb hangvételű - a free jazz és a kortárs zene felé mozduló - produkciók váltották fel, aztán visszafordultak a közérthetőbb irányba, s onnantól kezdve Hajnóczy és Kenderesi kísérletező kedvüket inkább más formációkban élték ki. Azóta nincs radikális változás, mondhatni, ugyanazon a nyomvonalon haladnak, legfeljebb zenéjüket erőteljesebben átszínezte a progresszív rock, a világzene, a pszichedelia. Jól érzékelteti mindezt a sorrendben hetedik stúdióalbum, melyen újfent minden erényüket demonstrálják: merészek, mélyek, időtlenek és tántoríthatatlanok. A Jazzben most élőben kóstolhattok bele a kritikusok által dicsőített új korong anyagába. Belépő: 500 Ft.
Hallgassátok meg az új lemezt!