UNDorgrUND

2018\03\02

Az évkezdet legjobb dekadens albumai

Fagyos posztpunktól feszes pszichedéliáig, nagy nevektől kis kedvencekig válogathatunk a legfrissebb „földalatti” LP-k közül. Persze, nem mindegyik olyan vészesen dekadens, de valahogy itt mindig azok kerülnek túlsúlyba. Bár ajánlóinkban általában létrehozunk kategóriákat, valójában mindegyik albumot érdemes ezért vagy azért meghallgatni, ki tudja, melyik üt be neked. A nevek mind linkek a zenékhez, a kiemeltebbeknél pedig klipet is találsz. Vitatkozz, javasolj te is!
131011_widescreen.jpg

More:

zene indie underground posztpunk alter undorgrund shoegaze albumajánló top indie albumok coldwave Shopping Shame Black Rebel Motorcycle Club Franz Ferdinand MGMT Django Django No Age Hookworms Mind Spiders The Limiñanas The Soft Moon The Go! Team Screature skeemers Spice Boys Jaguwar Très Oui Maneuver Maneuver Lézerhalál Pansy Kit

2017\12\19

2017 sem a sok kiemelkedő albumról lesz híres

Sajnos költözésem miatt kimaradt az őszi albumajánló, de gondoltam, bepótolom egy év végi 10-es listával. De nem tudom. Mert még az összeszedett héttel is tudnék vitatkozni, mindenesetre ezeknek biztosan örültem, hogy vannak, és ha még nem pótoltad be vagy még nem szeretted meg ezeket, az ünnepek alatt adhatsz esélyt. Viszont rengeteg jó szám mégiscsak készült, két mix-szel próbáltam valamennyit összeszedni, de még 1-2 nagy gyűjtést biztos össze tudnék hozni, na, de erre vannak a dj-zések. Hallgass bele a legjobb számokba, albumokba!
kepernyofoto_2017-12-19_16_06_43.png

More:

zene indie underground alter undorgrund albumajánló top indie albumok The Horrors The Brian Jonestown Massacre Beach Fossils King Krule LCD Soundsystem Slowdive The Moonlandingz

2017\09\08

Támad a Madonnatron! - Nyárvégi underground albumajánló

Idei, nyári-nyárvégi underground kedvencek nagy visszatérőkkel és kellemes meglepetésekkel befordulóstól könnyed lazázósig, posztpunktól shoegaze-en át stadionindie-ig. A rengeteg link mind zenéhez vezet: vagy egy meghatározó szám YouTube-klipjéhez vagy az album Spotify/Bandcamp/stb.-elérhetőségéhez. Ajánld te is kommentben kedvencedet!
madonnatron.jpg

More:

zene indie punk underground posztpunk house alter psych undorgrund shoegaze jangle pop albumajánló top indie albumok Ride Arcade Fire Liars Beach Fossils Chastity Belt LCD Soundsystem The Pains Of Being Pure At Heart Hercules & Love Affair UNKLE The Drums Broken Social Scene Downtown Boys B Boys Rat Boy Corridor Madonnatron Triptides Ulrika Spacek Warm Digits

2017\06\21

Neked sem felhőtlen a nyár, igaz?

Akkor itt egy nagyon idei, rejtett underground gyöngyszemeket is tartalmazó mix azokra a nyári napokra, amikor nem ír felül mindent a buli. Amikor kavarog benned a valamirevárás, a szomorkás sebezhetőség és a kúlság. A tracklistát megtalálod a válogatás Mixcloud-oldalán. „When you're lonely press play" - ahogy a klasszikus mondja.

More:

zene indie underground mix alter 2017 undorgrund summer mix

2017\06\14

Tavaszi albumok, amiket be kell pótolnod nyáron

Már ha szereted a pszichedéliát, a shoegaze-t, a dekadenciát és egyéb alternatív hóbortokat. Rengeteg indie/alter/underground/stb. albumot néztünk át április-májusban is, ezekből emelünk ki néhányat, hátha találsz új kedvenceket, akár magyart is. Minden név- és albumlink új zenékhez, azaz klipekhez, albumokhoz  vezet, kellemes böngészést! (A kategóriák nem ízlésterrorként szolgálnak, nekünk is változhatnak idővel a besorolások, döntsd el magad, mi mennyire jó, és ha úgy gondolod, kommenteld, illetve javasolj te is a tengernyi idei hasonlók közül!)
the_moonlandingz_rebecca_lucy_taylor.jpg

More:

zene indie underground garage rock alter amber smith undorgrund future islands albumajánló top indie albumok psychedelic rock Gorillaz The Poster Boy The Black Angels Wavves Kasabian Singapore Sling Norbert Kristof The Somersault Boy Mac DeMarco Fujiya & Miyagi Slowdive Umreti Fit Turn Signals Signore Crust The Moonlandingz The Homesick The Mountain Movers

2017\03\31

Az év eddigi legjobb albumai – alulnézetből

Tapasztalt pszichedelikusoktól zöldfülű posztpunkokig irgalmatlan mennyiségű, a fősodortól eltérő album zúdult ránk az év első negyedében. Sajnos a többsége kisebb-nagyobb csalódás, de, ugye, mindenben meg lehet találni a magunknak valót. Időhiány miatt inkább az ismertebb neveket említem, illetve a meglepő ismeretleneket. Pótolj, ha elszaladtak melletted a friss, nagyon tágan értelmezett indie megjelenések! (És javasolj, ha nagyon felháborít, hogy kimaradt valami, hiszen teljes felsorolással fizikai képtelenség próbálkozni, de amúgy pótolunk is folyamatosan, és megírjuk legközelebb.) Az összes link zenékhez vezet, amikkel jobban képben kerülhetsz, általában próbáljuk a legjobb számokat kiválasztani. A besorolásokkal ne sokat foglalkozz, még számunkra is változhat, inkább a megemlítésük fontos, és hogy te belehallgass abba, ami érdekel!
moon_duo.jpg

More:

zene indie punk posztpunk garage rock psych pop alter undorgrund shoegaze albumajánló top indie albumok psychedelic rock The XX noise-rock The Brian Jonestown Massacre Spoon Temples Szabó Benedek és a Galaxisok Moon Duo Fufanu PRIESTS Spectres Deep Glaze Carson Coma Sleaford Mods The Jesus & Mary Chain Cabbage

2016\12\16

Rázd a segged 2016-os számokra!

Ez az év nem volt valami dicsőséges a gitáros underground/indie/alternatív/nevezdaminekakarod zenék szempontjából globálisan. Azért penge számok így is születtek, olyan sok, hogy idén a szokásos, nagy összefoglaló helyett inkább csak egy táncos mixet készítettem csupa aktuális megjelenéssel. Nem mind bulibomba, és nem is hiszem, hogy egy átlagos partiban ez mind működne, de én ellötyögnék rá, hátha te is, végül is, táncolni bármire lehet, ami jó. Posztpunk amazonoktól indie alfahímekig – táncold el 2016-ot!

És melyek 2016 legjobb albumai? Miután januártól decemberig folyamatosan posztoltam ide az albumajánlókat, azt hiszem, inkább nem ismétlem magam, inkább, ha még nem tetted, mazsolázd ki!

KATTINTS AZ ÖSSZES IDEI ALBUMAJÁNLÓÉRT!

zene indie punk garage rock psych pop mix undorgrund post-punk best of 2016

2016\12\15

Norbert Kristof kislemez premier: Poison Green

Kristóf Norbert dalszerző-énekes szólóprojektjével – kisebb zenekaros/együttműködős, univerzumát szélesítő kitérőkkel (mint az American Mercury, a Sobieski vagy pl. a Belle Belle Bencével közös Just The Way) – több, mint tíz éve ontja a 90es évek alternatív gitárzenéjéből és kultikus dalnokok életművéből erősen merítő, melankolikus, érzékeny, sérült szerzeményeit és feldolgozásait. Ezekről többnyire az UNDorgrUND is beszámolt, most pedig nálunk mutatja be 2017 elején megjelenő Earth című albumának második beharangozó kislemezét a novemberben már kihozott címadó dal (és Izlandon forgatott klipje) után.
poison_green.jpg

More:

indie undorgrund Earth Norbert Kristof American Mercury kislemez premier Poison Green Sobieski

2016\12\02

Palvinbarbitól a Hyundaig – karácsony előtti albumajánló

Most már biztos: ez az év a magyar underground zenekarok pezsgésétől hangos. Kis túlzással ez az egész albumajánló csak a magyar blokkért érdekes. Amúgy pedig sok ismert név, sok vállvonogatás az elmúlt két hónap indie/alter/stb. újdonságait hallgatva. Az összes link albumokhoz, klipekhez vezet, hallgass bele minél többe!
middlemist_red.jpg

More:

zene indie psych pop alter undorgrund albumajánló top indie albumok post-punk garage punk Crocodiles Terry Malts Middlemist Red TOY Motorama Dope Calypso Ricsárdgír BULBS EU Cannibal The Beans Panel Surfers Real Numbers Killed by Deathrock The Blind Shake Skinny Girl Diet electro-pop

2016\10\07

Ezért érdemes koncertre járni! – kora őszi albumajánló

Visszatérő nagy nevek alterpunktól megtört minimalizmusig, friss meglepetések garázsrokktól pszichedelikusig, és, persze, magyarok, akikre érdemes figyelni – szeptemberi kedvencek. Valamint kiderül, hogy egy koncert után olyan albumokat is nagyon meg lehet szeretni, amik nem fognak meg különösebben elsőre. Kattints a címekre az egész albumokért, linkekre/klipekre a számokért! Ne dőlj be a rangsorolásnak, találj új favoritot és javasolj is!
nick_cave.jpg

More:

zene indie posztpunk garage rock psych pop alter undorgrund shoegaze poniklo imre albumajánló top indie albumok psychedelic rock Mayberian Sanskülotts garage punk Thee Oh Sees La Femme Nick Cave & The Bad Seeds Törzs Slaves Operators Preoccupations Cold Pumas Nots Black Bartók Padkarosda

2016\09\28

Amit épp hallgatnod kell: az ősz 58 dalban

Érzékeny, szezonális, monstre playlisttel debütál az UNDorgrUND blogon Mez barátunk, akit leginkább arról ismerhetsz, hogy dobolt a Gustave Tigerben, a Hammer Of Gods-ban vagy éppen az Evil Men Have No Songs-ban, szólóban Sleeping Machine néven alkot, tagja a Lamantin dj- és szervezőcsapatnak, mostanában pedig leginkább a Beat On The Brat egyik rezidens dj-je.
lake-65443_1280.jpg

More:

zene indie alter undorgrund indian summer Mez special playlist Sleeping Machine Lamantin

2016\09\15

Napfogyatkozástól bamba bólogatásig – nyár utáni albumajánló

Sajnos ez a nyár túl sűrű volt számomra, hogy alaposan végigvegyem a szokásosan rengeteg indie/alter/stb. újdonságot, ami elér hozzám, ezért ez most egy visszafogottabb ajánló a nyár terméséből, pótlunk majd úgyis. Viszont ígérem, ősztől új lendülettel, és talán segítő társakkal is folytatjuk, hogy segítsünk eligazodni az irgalmatlan zeneáradatban. Garázsrokk, pszichedélia, darkos posztpunk, lüktető techno, satöbbi a nyár kedvencei között. 
Az albumcímek a teljes albumra visznek, amúgy meg minden link egy-egy kiemelkedő számra, kattints, válassz új kedvencet, ajánlj te is!
bosco_rangers.png

More:

zene indie alter undorgrund albumajánló top indie albumok Crystal Castles Swans Factory Floor The Julie Ruin Audion Odonis Odonis Winter Severity Index Bestial Mouths Bosco Rogers

2016\06\10

Élet a Radioheaden túl – nyár előtti albumajánló

Mostanában a fél világ az új Radiohead-albumról beszélt, sőt, többnyire áradozott, és dacból azért mi se fogunk kígyót-békát összelázadni rá, de szerencsére kiderült, számunkra testhez állóbb, izgalmasabb, frissebb albumok is születtek az elmúlt másfél hónapban, még ha minőségben nem is mindig érik el az említett legenda színvonalát – legyen szó akár flegma, dekadens garázspunkról, súlyos hip-hop szörnyetegről vagy magyar pszichedelikus popról.

Turkálj velünk te is a magyar és külföldi indie/alternatív/underground/stb. újdonságok zavarosában, és válassz új kedvenceket! A linkek mind Deezer/Spotify/YouTube/Bandcamp/stb. linkekre visznek, hogy belehallgathass a friss albumokba vagy éppen a legjellemzőbb számaikba.
gustave_tiger_ho_marton.jpg

More:

zene indie posztpunk psych pop alter undorgrund dream pop albumajánló top indie albumok artpunk kamikaze scotsmen Oscar Radiohead garage punk Gustave Tiger Fran Palermo Norbert Kristof The Kills Eagulls Klaus Johann Grobe Useless Eaters Death Grips Spray Paint FEWS Yak

2016\04\29

Még él a posztrock! - áprilisi albumajánló

Kísérletező Twin Peaks-hódolattól hömpölygő technóig sok friss megjelenés, és a beismerés: a posztrock még mindig tud lenyűgöző lenni. Valamint külön magyar blokk megint. Kattints a linkekre az aktuális underground/indie/elektronikus/ahogy tetszik zenékért: az albumcímek és az előadók nevei Deezer/Spotify/Bandcamp/YouTube elérhetőségre visznek, fülelj, találj új kedvenceket!
tacocat_klip_1.jpg

More:

zene indie underground garage rock alter experimental undorgrund shoegaze albumajánló explosions in the sky psychedelic rock Hó Márton és a Jégkorszak post-rock PJ Harvey singer-songwriter 40 Days underground electronic Autolux King Gizzard & The Lizard Wizard Kid Congo

2016\04\21

Normafa Records: „Szeretnénk stílusilag is bővíteni”

A Normafa Records független label már két éve gyűjti közösségét, segít olyan magyar underground zenekarokat (a Camp Koalától a Mayberian Sanskülotts-on át a The Somersault Boy-ig), amelyeket egy kis összefogással talán még több emberhez lehet és érdemes eljuttatni. A kiadó egyik, jelenleg is aktívan közreműködő alapítója, Nagy Bence (Belle Belle) adott ezúttal egy kis betekintést, hogyan működik ma Magyarországon egy közösségi szellemű kiadó, és milyen újdonságok várhatók tőlük a közeljövőben.
felso_tizezer.jpg

More:

zene interjú underground DIY Belle Belle Mayberian Sanskülotts The Somersault Boy Musica Moralia Camp Koala imanexperiment Normafa Records Felső Tízezer Charles B. Barkin Kristóf Norbert Platon Karataev Czk. Sebő

2016\03\31

De jó, hogy léteznek ilyen magyar zenék! – márciusi albumajánló

Nem ütöttek igazán a nagy nevek újdonságai Iggy Poptól a Primal Screamig, viszont meglepetés akadt pár – most több magyar is, mint általában, amitől egy picit elviselhetőbb itt élni. A leírtaknál lényegesen nagyobb mennyiségű indie/alternatív, illetve vonatkozó elektronikus albumot futottunk át, és ha még egy szimpatikus-lagymatag psych pop anyagot meg kell hallgatnunk, azonnal alapítunk egy harapós posztpunk bandát...  Kattints a linkekre: az albumcímek és az előadók nevei Deezer/Bandcamp/YouTube elérhetőségre visznek, fülelj, találj új kedvenceket!
sky_ferreira_primal_scream.jpg

More:

zene indie underground posztpunk garage rock alter undorgrund shoegaze albumajánló top indie albumok James DIY Underworld Iggy Pop Crescendo Primal Scream dUNA Mind Spiders The KVB Tiga Camp Koala Pigeoncoma. Berriloom Duke Bluebeard Witching Waves Holy Wave Prince Rama B Boys Death Index Public Memory Thao & The Get Down Stay Down

2016\03\01

A keserédes/lebegős indie megdicsőülése - februári albumajánló

Elszintidesedett queercore kedvenctől posztumusz felszabadultságig sok újdonság, plusz az év szó szerint legtökösebb albumborítója került a szórásba, és néhány nagy név, akik inkább érdekességként szolgáltak ezúttal. Bevallom, most kezdtem csak durván kihasználni a streamlehetőségeket, ezért irgalmatlanul sok unalmas indie/alternatív/stb. albumot futottam végig, te ne tedd. Ez sem egy erős február, de lehet, hogy csak én keresgéltem rosszfelé. Kattints a linkekre: az albumcímek és az előadók nevei Deezer/YouTube elérhetőségre visznek, találj új kedvenceket!
sethbogart.png

More:

zene indie alter undorgrund albumajánló top indie albumok MONEY School Of Seven Bells The Fall Pinkshinyultrablast DIIV Night Beats Alex Smoke Burnt Palms Cloudland Canyon Seth Bogart

2016\02\01

Bowie-búcsútól posztpunk amazonokig - januári albumajánló

2016 januárját természetesen David Bowie uralta, és ez valószínűleg akkor is így lett volna, ha nem lép ki testéből és tér vissza a saját bolygójára. De a kortárs posztpunk legkeményebb csajaitól Sting lányáig azért akad pár album, ami kellemesebbé tette ezt a hónapot. Na, meg pótoltunk is tavalyról 1-2-t, nem írunk mindről. Kattints a linkekre: az albumcímek és az előadók nevei Deezer/Spotify/YouTube elérhetőségre visznek, találj új kedvenceket!
bowie.jpg

More:

zene indie alter undorgrund albumajánló top indie albumok David Bowie Savages Suede Daughter Massive Attack Tricky Ty Segall Cage The Elephant Eliot Sumner Fat White Family City Calm Down Hinds Pop. 1280

2015\12\23

Már megint az év legjobb albumai

Tavaly kimaradt, de csak azért mert nem volt semmi jó. Ha megnézitek az idei listát, láthatjátok,hogy 2015 nem volt lagymatag év, odabaszós albumok, rengeteg bólogatás, düh, frusztráció váltogatják egymást. Ilyenek vagyunk: vadak és jók.
foto_2015_12_23_1_09_3.jpg

More:

zene alter undorgrund albumajánló top indie albumok Indie Shopping Institute Wavves Cloud Nothings Protomartyr POW! Lost Boy? Slaves Soko Sauna Youth Best of 2015 Fufanu

2015\12\16

17 fincsi elektronikus szám 2015-ből

shamir460.jpgAmikor a gitárok unalmassá válnak, előkerülnek az elektronikus zenék, és ha bizonytalanabb terep is ez, azért hozzám is eljut minden évben pár olyan szám, ami kedvenccé válik. 2015 sem volt kivétel ebből a szempontból: indie electronic/techno/house/electroclash/istentudja számok könnyen élvezhető mixe ez, ami nem akar erőszakosan trendeket bemutatni, csak szórakoztatni hol felszínesebben, hol alámerülősebben.

17 Fine Electronic Tracks Of 2015:

UNDorgrUND Mixtapes: 17 Fine Electronic Moments Of 2015 by Undorgrund on Mixcloud

More:

zene mix elektronikus techno electroclash undorgrund tech house indie electronic Mixcloud Best of 2015

2015\12\10

Indie punktól dark popig: 45 szuper idei szám egy mixben!

courtney_barnett.jpgNÉHÁNY pöpec, főleg gitáros indie/alternatív megjelenés 2015-ből egy monstre, több, mint kétórás mixben, ahogy azt szoktuk. Garázsrock, indie punk, posztpunk, dark pop, satöbbi, satöbbi, és persze, 1-2 magyar DIY gyöngyszem is. Hol rádióbarát, sőt táncos, hol zajos, karcos, dekadens. Amolyan bestof, amiből jócskán maradtak ki penge számok, de most ennyire tellett. Ha tehetitek, ne feledjetek vásárolni is kedvenceitektől!

45 Fine Indie/Alternative Moments Of 2015 (by viorelPOP):

UNDorgrUND Mixtapes: 45 Fine Indie/Alternative Moments Of 2015 (by viorelPOP) by Undorgrund on Mixcloud

Itt a teljes tracklista:

More:

zene indie posztpunk garage rock mix alter undorgrund shoegaze DIY Mixcloud indie punk dark pop Best of 2015

2015\12\01

UNDorgrUND albumajánló: 2015. november

Az év legjobb albumait összegző, kötelező hülye poszt előtt még egy pár idei megjelenést azért csak ajánlunk, ne vesszenek már el a nagy évzárásban. Fülbemászó indie punktól letaglózó dekadencián át magyar újdonságokig itt egy pár album, amit szívesen hallgattunk novemberben, persze, az is kafa, ha új Ringo Deathstarr-album jelenik meg vagy éppen Ty Segall összeszedi T-Rex-feldolgozásait, de érdekes Grimes popvirágzását is figyelemmel kísérni. Az albumcímekre kattintva az egész albumot megtalálod (vagy amennyit engednek), a beszúrt videókkal pedig gyorsan képbe kerülhetsz.

sauna_youth.jpg

More:

zene indie alter undorgrund albumajánló top indie albumok EZ Basic Cheatahs Sauna Youth Spray Paint Screature Shot In The Neck The pUnch

2015\11\05

UNDorgrUND-albumajánló: 2015. szeptember-október

Valószínűleg a legelvetemültebb zenebuzik sem tudták eléggé követni az idei szeptember-októberi albumözönt, így mi is csak próbálkozunk néhány friss indie/alternatív megjelenésre felhívni a figyelmet a soha nem létező teljesség igénye nélkül, nem is említünk egy csomó mindent, amit még hallgattunk. Kattints a linkekre, klipekre, hátha új kedvencekre lelsz!
shopping.jpg

More:

zene indie punk garage rock !!! alter undorgrund albumajánló top indie albumok Shopping electropunk Foals Girls Names Wavves Royal Headache Deerhunter Protomartyr Peach Kelli Pop Cold Beat Mike Krol Primitive Parts The Garden HeCTA U.S. Girls PINS

2015\08\31

UNDorgrUND-albumajánló: nyári alternatív kedvencek

Azt hittük, a nyár lazulósabb lesz, de az új albumok csak úgy ömlenek még ilyenkor is. Voltak, amiket jobban szerettünk a Sick Sad World infantilis punkos/szörfös popjától a Titus Andronicus 29 számos, nagyívű és változatos „punk-rockoperáján”, a Chemical Brothers pár kiemelkedő pillanattal rendelkező önismétlésén, a Franz Ferdinand- és Sparks-tagok néhol egész ötletes együttműködésén, a borzalmas nevű, de a negatív energiák levezetésére alkalmas Rectal Hygienics-en, a Wolf Alice mainstreambe csúszó indie-jén, a No Joy megkapó, de most nem kirívó csajos posztpunkján vagy a svéd Pale Honey 90es, csajos-popos alterzenekart idéző zenéjén át a Prinzhorn Dance School megható minimalizmusáig. És akadtak olyanok, amiktől ennél azért többet vártunk: a szívünkhöz igen közel álló Crocodiles ezúttal elég lapos noise popjától a The Bird And The Bee cuki, de uncsi lánypopján át a Tame Impala elszintisedett és egyben számunkra el is unalmasodott pszichedelikus popjáig (bár ez a szám pont faszaság). Maccabees, Seapony, satöbbi, satöbbi, hallgassátok mindet (akár itt, a linkekre kattintva), és még többet! Alább pedig amik közelebb kerültek a szívünkhöz – lesújtó darkpoptól táncos-garázsos posztpunkon át suhanc észosztásig.
soko.jpg

More:

zene indie alter undorgrund albumajánló top indie albumok Institute Wavves The Megaphonic Thrift Chelsea Wolfe White Manna Cloud Nothings Umreti Fit Flesh World Slaves Negative Scanner Soko White Reaper Best Friends Sweet John Bloom Courtney Barnett

2015\06\04

UNDorgrUND-albumajánló: friss alternatív kedvencek - 2015. május

A szokásos nyár előtti albumáradásba próbáltunk nem belefulladni, sok-sok alternatív újdonságot hallgattunk meg az Alabama Shakes igazán fílinges garázssouljától a kissé jelentéktelenül folytató Django Djangón, a hol nagyonindie, hol kicsit pszichedelikus, hol garázsos Mikal Croninon, a Nouvelle Vague alapítójának trip-hop klasszikusokat feldolgozó Bristol projektjén át a The XX végletekig intim számaival, illetve remixeivel, mixeivel híressé vált Jamie XX elektronikus útkereséséig, valamint magyar megjelenésekben sem volt hiány a The Trousers itthon egyedülálló, 70-es éveket idéző rockmenősködésétől a Spark The Hawk kissé hamiskás, de cuki indie folkján vagy a szegedi Johnny In The Jungle remek, filmzeneszerű posztrockján át a morningdeer csajos-személyes  és új szintet lépő elektronikájáig. Ami kimaradt, nyáron pótoljuk, alább pedig azokat emeljük ki, akiket a legtöbbször, a legszívesebben hallgattunk 2015 májusában világmegváltó amerikai punktól mainstreamet célzó brit gitárpopon át debreceni együtténeklős-együttugrálósig. Kattints minden linkre, klipre, csemegézz, megéri!

vaccines.jpg

More:

zene indie alter undorgrund albumajánló top indie albumok Hot Chip The Vaccines Metz Thee Oh Sees The Fall Best Coast Dope Calypso Nyolcadikosok Lost Boy? Downtown Boys Milky Wimpshake The Helio Sequence Palma Violets MYGL