UNDorgrUND-albumajánló: 2014. áprilisi kedvencek

Olyan sok elképesztően álmosító középszerű zene árasztott el minket ebben a hónapban, hogy a felét meg sem említjük, viszont jól elvették az időt a további kutakodástól. Vannak itt ismert nevek bőven a csalódás kategóriában és az "elmegy" zavarosában, szomorú ezt látni, de még inkább hallani, sőt ami végül is tetszett nekünk, azoknak a többségét sem ebbe a kategóriába vártuk, hanem feljebb, úgyhogy nevezhetjük ezeket is csalódásnak (na, jó, azért 1-2 jó szám bármelyik itt szereplő albumon található). Szerencsére jött a Horrors, igaz, hivatalosan csak május 5-én, de mindegy is, és még néhány angol, akik miatt felkaphattuk egyáltalán valamennyire a fejünket. Kattints a zenékért a pillecukor indie-től a meleg house-on, experimentális hip-hopon át a dark popig (itt-ott klipet is találsz), csemegézd ki saját kedvenceidet, és ajánlj nekünk valamit, amire nem volt időnk!

Screen shot 2014-05-09 at 11.07.06 AM.png

Amiket ezért vagy azért muszáj volt meghallgatni, de erényeik ellenére sem igazán jöttek be végül:

Architecture in Helsinki - Now + 4EVA - 2014
School Of Language - Old fears - 2014
The Antlers - Familiars - 2014
Eels - The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett - 2014
The Faint - Doom Abuse 2014

Amik végül is elmentek:

Elephant - Sky Swimming - 2014
Maria Minerva - Histrionic - 2014
Kaiser Chiefs - Education, Education, Education & War - 2014
Client - Authority - 2014
Chad VanGaalen - Shrink Dust - 2014
Band Of Skulls - Himalayan - 2014
Atari Teenage Riot - Reset - 2014
Jamaica - Ventura - 2014
Intergalactic Lovers - Little Heavy Burdens - 2014
Hundreds - Aftermath - 2014
HTRK - Psychic 9-5 Club - 2014

Amiket tulajdonképpen kedveltünk:

We Have Band - Movements - 2014

The Pains of Being Pure at Heart - Days of Abandon - 2014

FM Belfast - Brighter Days - 2014

tUnE-yArDs - Nikki Nack - 2014

Kent - Tigerdrottningen - 2014

Malachai - Beyond Ugly - 2014

Hercules & Love Affair - The Feast Of The Broken Heart - 2014

Coves - Soft Friday - 2014

Damon Albarn - Everyday Robots - 2014

Sisyphus - Sisyphus - 2014

The Kooks - Down EP - 2014

Various Artists - In Utero, in Tribute, in Entirety - 2014

The Flaming Lips - 7 Skies H3 - 2014 

Tame Impala - Live Versions - 2014


Amiket mindenképp ajánlunk:


The Horrors - Luminous - 2014

A negyedik Horrors-album - ellentétben az első három irányváltásaival -  nem hoz sok újdonságot a legutóbbi, Skyinghoz képest, marad a letisztult dark pop, csak most még kevesebb meglepő fordulattal, zajjal, és talán kevesebb rajta az örök kedvenc is. És mégis: bár valószínűleg nem erről az albumról fognak emlékezni rájuk, azért így is magasan jobbak a legtöbb mai zenekarnál, az atmoszférateremtésben egészen biztosan. Vagy csak túl nagy kedvencünk, és nem merünk csalódni? Hallgasd meg, az biztos, hogy nem fogod megbánni, ha szereted a darkos, posztpunkos hatásokkal operáló popzenét! Részünkről ennyit erről, hiszen Inkei Bence már megint szinte szó szerint azt írta, amit szerettünk volna: ITT.


Fujiya & Miyagi - Artificial Sweeteners - 2014

Most akkor mondjuk el itt is: nem, nem japánok, hanem angolok, és nem is ketten vannak, nézzen utána, aki akar. Viszont folyamatosan érdekes albumokkal jelentkeznek, az előző Ventriloquizzingen pl. jó pár kool alternatív sláger bújkált, most pedig elhatalmasodott rajtuk az elektronikus zene iránti szeretet, és bár sajnos a kezdő Flaws tökélyét már nem tudják utolérni az album további részében, sőt, ásítós üresjárat is akad, azért mégiscsak szórakoztató alternatív elektronikus album ez meglehetősen egyedi megközelítésben. (Na, jó, igazából ez is csak május 6-án jelent meg, de, hát...)



•••

És plusz egy szegedi: megjelent a Vacsora Zsuzsival zenekar debütáló EP-je. Ajánljuk azoknak, akik szeretik a magyar nyelvű, alternatív gitáros popzenét. Hallgassatok bele, hátha tetszik, csináltunk velük INTERJÚT is rádióműsorunkban.



•••

Még nem csatlakoztál az UNDorgrUND közösségéhez, de szeretnél szegedi/pesti indie/alternatív programokról értesülni, újdonságokat hallgatni, illetve albumajánlókat böngészni? AKKOR KATTNTS!