UNDorgrUND-albumajánló: 2013. májusi kedvencek

A Daft Punk hájp nem igazán hatott meg minket, ahogy a Vampire Weekend visszatérése sem. Sajnos. Ugyanakkor kellemes meglepetések is akadtak ebben a hónapban, és találhatsz még nagy neveket is bőven. Hallgass bele az új zenékbe, hátha kimazsolázol valami érdekeset!

primal_2013.jpg

Amiket ezért vagy azért muszáj volt meghallgatni, de erényeik ellenére sem igazán jöttek be végül:

Daft Punk: Random Access Memories - 2013
Neon Neon: Praxis Makes Perfect - 2013
Kisses - Kids In LA (2013)
Iggy And The Stooges - Ready To Die (2013)
Soft Kill - Circle of Trees (2013)
These New Puritans - Field of Reeds (2013)
Little Boots - Nocturnes - 2013
The Boy Least Likely To: The Great Perhaps - 2013

Amiket tulajdonképp kedveltünk:

Queens Of The Stone Age: …Like Clockwork - 2013
Adult.: The Way Things Fall - 2013
Midnight Juggernauts: Uncanny Valley - 2013
The Fall: Re-Mit - 2013
Crystal Fighters: Cave Rave - 2013
Mount Kimbie: Cold Spring Fault Less Youth - 2013
Ulterior - The Bleach Room - 2013
Akron/Family - Sub Verses - 2013
Bibio - Silver Wilkinson - 2013
Stephen Malkmus And Friends - Can’s Ege Bamyasi - 2013

Amiket mindenképp ajánlunk:

The National: Trouble Will Find Me - 2013
A National olyan, hogy ha nem megfelelő hangulatban talál meg, végtelenül unalmasnak hat, máskor meg beszippant a melankolikus dalok folyama, és nem is érted, miért nem szeretted 2 napja. Ennek az új albumnak is hagyni kell időt, nincs rajta ugyan egy újabb Fake Empire, de sok-sok kellemesen szomorkás pillanatot okozhat, mind a rajongóknak, mind azoknak, akik még csak most ismerkednek Matt Berninger baritonjával.



Savages: Silence Yourself - 2013
Az egyik legizgalmasabb debütálás mostanában, habár leírva nem tűnik túl felkavarónak, hogy egy újabb londoni poszt-punk együttes Siouxsie-s énekkel. Az élet sötét, de gyönyörű oldala. 



Primal Scream: More Light - 2013
Nagyon elfogultak vagyunk a legendás Primal Screammel kapcsolatban, ettől függetlenül nem minden albumuk végezné az ajánlott kategóriában. De ez igen. Most a gitárosabb oldalukat villantják fel, abból is a pszichedelikusabb fajtát, ám nem megy át az egész merész kísérletezgetésbe, bármikor meghallgatható, jól sikerült számokat tartalmaz. Hogy ez lesz-e a kedvenc, azt talán nem állítjuk, de tisztességes helytállás az biztos. Nekik még a szaxofon is jól áll.



Beaches: She Beats - 2013
Amikor a hatvanas évekből is merítő zajpop találkozik a krautrockkal, az nagyon élvezetes dolgot eredményezhet, főleg, ha maga Michael Rother (Neu!, Harmonia, Kraftwerk, Cluster) segít a fiataloknak. A melbourne-i Beaches fel is nőtt a feladathoz, hogy ez az elegy ne csak múltidézés legyen, és sikerül kitűnniük a kedves-zajos zenekarok tömegéből.



Tricky: False Idols - 2013

A 90es évek egyik legcoolabb embere visszatér trip-hop gyökereihez, és mivel hosszú évek óta nem kaptuk fel a fejünket az albumaira, most  eléggé meglepődtünk az eredményen. Bár a régi fény azért megfakult, ez az a Tricky, akit szeretünk.



Vive La Fête: 2013 - 2013
Az egykori dEUS-tag Danny Mommens 80-as éveket idéző hol játékos, hol sötét szintipopja normális esetben valószínűleg már nem szerepelne ilyen kiemelt helyen nálunk, hiszen a műfaj rendesen ki lett vesézve az elmúlt években. Most a játékosság okán szerepelnek itt mégis, lehet, hogy csak a közhangulatot oldja, de szórakoztató, és fasza gitárbetétek árnyalják a szintirutint.



Végül 2 EP a hírhedt Brian Jonestown Massacre-tól, illetve az utóbbi albumával metamorfózison áteső remek Liars-től:

The Brian Jonestown Massacre - Fist Full Of Bees - Food For Clouds EP - 2013



Liars - I Saw You From The Lifeboat-Perfume Tear EP - 2013