Undorgrund-február: The Poster Boy, Bajuszparti, stb.

Febr. 3. (péntek) - The Poster Boy lemezbemutató koncert + Kamikaze Scotsmen + Undorgrund indie/alter buli
Club Noir, Szeged, Londoni Krt. 22.
Jegyár: 600 Ft
Kezdés: 21:00


A The Poster Boy nevű zenekart két gitáros-énekes frontember, Poniklo Imre (Amber Smith) és Noel R. Mayer (a Walrus együttes vezére) alapította a Kispál és a Borz egykori amerikai dobosával, Michael Zweckerrel (aki jelenleg a Bastiaannak is tagja), basszusgitárosként pedig Fülöp Bence (Kamikaze Scotsmen) csatlakozott hozzájuk.
A kvartettben a dalok zenéjét a két frontember írja, ám az angol szövegek nagyrészt Mike Zweckertől származnak, ahogy a mögöttük lévő nagyigényű koncepció is – a Poster Boy ugyanis a klasszikus pop-rock hagyományok bűvöletében rögtön egy konceptlemezzel lép színre, egy lazán összefüggő dalciklussal, mely egy fiú és egy lány történetét meséli el nyolc tételben, a minialbum címe pedig: Things We Had Time For.

A Poster Boy előtt a basszusgitáros, Bence formációja, a Kamikaze Scotsmen alapozza meg az estét, a koncertek után pedig az Undorgrund csapata szolgáltat indie/alter talpalávalót.


Pale Blue Eyes - Preview version by The Poster Boy

Febr. 11. (szombat) - VI. Nemzetközi Bajuszparti és Farsang
Grand Café, Szeged, Deák Ferenc utca 18.
Jegyár: 1300 Ft - csak elővételben!
Kezdés: 19:00


A hevenyészett Undorgrund-közeli ötletből immár mondhatjuk, hagyomány vált, a Grand Café farsangja hatodik éve a bajuszról szól, többnyire az igaziról, úgyhogy növeszti is ezidőtájt mindenki közülünk. Aki pedig genetikai vagy szociális okokból képtelen erre, annak a jelmez lehet a megoldás.



















Ezúttal a budapesti körökben egyre nagyobb népszerűségre szert tevő, éppen első lemezével turnézó, mediterrán-balkáni, klezmer, olasz forradalmi, ska, rock, némi swing és még sok más világzenei stílust elegyítő zenét játszó 10 tagú fesztiválzenekar, a Fran Palermo szolgáltatja az élőzene varázsát,
utánuk a Rádió Mi lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót, kb. ebben a sorrendben: Sambafriqua Club (funk, afro, disco), Megyeri & Sokol (New Wave, EBM, Electro, Pop, Indie, Industrial), illetve mi, azaz az Undorgrund (Indie, Alter, Pop, Punk).



Febr. 14. (kedd) - Undorgrund Klub - Dudva attack!
Az Undorgrund-csapat új és régi, főleg gitáros indie/alter zenékkel segíti elő a fogyasztást, dumálgatást, kikapcsolódást. Minden hónap 2. keddjén, este 8-tól, ingyenesen.
Ezúttal a Hiteljugend frontembere, Dudva is bevállal egy órát kedvenc old school punk és new wave csemegéivel. Szeged, Jazz Kocsma.

Febr. 28. (kedd) - Undorgrund Elektronik (a szokásos,
hónap 3. keddje helyett most kivételesen a negyediken!!!)
Az Undorgrund lemezpörgető csapata ezúttal is kedvenc, főleg elektronikus és ehhez közeli indie zenéiből válogat a szegedi Mono Kávézóban
. Este 8-től, ingyenesen. Ülős-iszogatós program.

És egy kis kikotyogás: márciusban pedig, ha minden igaz, a Zombie Girlfriend és az Attention Chérie lesz a vendégünk, a hónap végén pedig Amber Smith is lesz. Tessék kattintani, hallgatni, megismerni, beleszokni, magyarán: edzeni!